Microlocs

Maak een afspraak bij Dreads By Meghan 

Wat zijn microlocs?
Microlocs (of microdreads) zijn echte dreadlocks, maar dan veel dunner. Dit is dus alleen mogelijk in echt kroes haar, type 4a, 4b en 4c.
Mensen met microlocs hebben over het algemeen tussen de 200 en 400 dreadlocks, afhankelijk van hoeveel haar je hebt en hoe dik dat is. 

Waarom zou je microlocs nemen? 
1. Je wilt dreadlocks die minder de reputatie van dreads hebben. Van een afstandje lijkt het (afhankelijk van hoe dun ze zijn) of je vlechtjes of zelfs los haar hebt. 
2. Je wilt er veel kapsels mee maken, of je het nou in een staart wilt, vlechten, twists, een knot, bantu knots of los, alles is mogelijk! 
Krullen blijven veel langer zitten in microlocs dan in traditionele (dikkere) dreadlocks. 
3. Het staat mogelijk leganter dan traditionele dreadlocks. 


Hoe gaat het zetten van microlocs in zijn werk? 

Voordat je komt:
Bedenk goed van te voren of je wel echt dreadlocks wilt en of dat dan microlocs moeten zijn. Dreadlocks worden mooier naarmate ze ouder worden, maar omdat ze gaan vervilten - wat de bedoeling is - wordt het moeilijker ze eruit te halen. Kies voor twists of faux locs als je niet zeker weet of je echte dreadlocks wilt. 

De minimumlengte om microlocs te zetten is 5 cm, maar liever langer. Houdt altijd rekening met kans op 'slippage' oftewel uitzakken. 
De maximumlengte om mee te starten is 15 cm. Dit, omdat het zetten van je locs een langdurig proces is; het duurt vaak 2 dagen. Je kan om die reden een dvd of boek meenemen. Neem verder een brede haarband, groot elastiek, pet/muts of sjaaltje mee als je komt, want je dreads staan in het begin alle kanten op en je hoofdhuid is in het begin erg goed zichtbaar. 

Voorbereiding:
Was de dag van tevoren je haar met shampoo ZONDER conditioner en gebruik GEEN crèmespoeling of andere haarproducten. Je kan je haar wassen met dreadshampoo, een blok zeep of goed ontvettend afwasmiddel. Kijk met dit laatste uit voor je hoofdhuid. Dreadshampoo en zeepblokken kunnen bij mij besteld worden. Hier wordt het haar lekker stroef van, waardoor het makkelijker klit en de dreads dus mooier worden. Zorg dat je dreads gedrdroogd zijn op de dag van de afspraak, met name als je geen kroes haar hebt. 

Het inzetten: 
Ik begin aan de achterkant van je hoofd (bij je nek) met het trekken van een horizontale scheiding. Deze scheiding verdeel ik verticaal ik vakjes. Hier maak ik dan per vakje door middel van de speciale interlocktechniek een loc van. 
In tegenstelling tot traditionele dreadlocks, krijg je automatisch rechte scheidingen (geen baksteenpatroon of willekeurig). Deze rechte scheidingen maken het namelijk makkelijker om later kapsels te maken met je locs. 

Voor het inzetten van je locs heb ik alleen een naald en een kam nodig (en elastieken/klemmen om je haar opzij te houden). 
Ik gebruik GEEN (chemische of stinkende) permanentvloeistof en GEEN wax, dit krijg je er namelijk nooit meer uit! 

Na het zetten:
Je puntjes laat ik los, je zult merken dat deze vanzelf dichtgaan als je ze goed verzorgt. Op jouw verzoek doe ik een beetje gel in je haar (of langs de randen) .Je bent nu klaar! Ik geef je een startpakket mee, met daarin shampoo of een blok zeep, verzorgingstips, een douchemuts en een slaapmuts (maat S voor korte dreads). 

Microlocs inzetten

 Haarlengte en hoeveelheid Prijs
Dun/weinig haar (tot 200 locs) € 350,00 
 Gemiddeld haar (tot 400 locs) € 400,00
Dik/veel haar (meer dan 400 locs) € 450,00


* Prijzen zijn inclusief btw, eten, drinken, materiaalgebruik en een startpakket ter waarde van € 35,00. 

Bijwerken 
Om de 8-12 weken kom je terug om je uitgroei bij te laten werken. Ook hier heb ik geen haarproducten voor nodig, maar op jouw verzoek kan ik gel gebruiken, zodat het beter blijft zitten. 
Als je je locs hebt verzorgd zoals in de verzorgingstips staat, is de kans op slippage (uitzakken) erg klein. Het bijwerken duurt dan ook korter dan wanneer je wel last hebt van slippage. 
Verder is de kans dat je losse haren langs de dreads hebt erg klein, dit hoeft dan ook niet bijgewerkt te worden. 
Mocht je hier wel last van hebben, volg dan de aanwijzingen in de verzorgingstips en ze verdwijnen vanzelf na verloop van tijd. 

Microlocs bijwerken

 Haarlengte en hoeveelheid Tot 200 locs Tot 400 locs  Meer dan 400 locs
 Locs tot boven/op schouders  € 175,00  € 225,00 € 325,00
 Locs tot 20 cm over schouders/bh-bandje  € 200,00 € 250,00 € 350,00
 Locs tot 50 cm over schouders/onderrug  € 225,00 € 275,00 € 375,00
 Locs vanaf 50 cm over schouders/vanaf onderrug  € 250,00 € 300,00 € 400,00


Overige behandelingen 

 Haarlengte en hoeveelheid Tot 200 locs Tot 400 locs  Meer dan 400 locs
 Alleen uitgroei bijwerken  € 100,00 € 150,00  € 200,00
Korter knippen  € 15,00 € 20,00  € 25,00